voetbalzone

Stengs doorstaat keuring; OGC Nice bedingt zeer hoog doorverkooppercentage

Jonathan van Haaster25 jul 2023, 19:24
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:02
Advertentie

Niets lijkt een overstap van Calvin Stengs naar Feyenoord meer in de weg te staan. De aanvallende middenvelder is namelijk geslaagd voor zijn medische keuring, meldt De Telegraaf. Maandagochtend schreef Voetbal International al dat Stengs onderweg is naar Feyenoord, dat Royal Antwerp aftroeft. Stengs gaat een vierjarig contract ondertekenen in De Kuip.

Afgelopen donderdag meldde De Telegraaf nog dat Royal Antwerp zo goed als rond was met OGC Nice over de transfer van Stengs. De ploeg van Mark van Bommel had zo'n zes miljoen euro over voor de linksbenige vleugelspits, die vorig seizoen ook al voor the Great Old speelde. Zondag sijpelde echter ook de interesse van Feyenoord door. De Rotterdammers trekken aan het langste eind en betalen een transfersom van zes miljoen euro vast plus één miljoen euro aan bonussen aan OGC Nice. Daarnaast bedingen de Fransen een doorverkooppercentage van dertig procent van de volgende transfersom van Stengs, weet De Telegraaf.

Stengs, die een jaarsalaris van 2,5 miljoen euro gaat verdienen, kwam vorig seizoen op huurbasis in actie voor Antwerp. Voor die club was hij in 37 wedstrijden goed voor 3 treffers en 9 assists. Hij won er zowel de landstitel als het nationale bekertoernooi, de Croky Cup. Zondag was Stengs er tijdens het duel om de Supercup tegen KV Mechelen al niet meer bij. Toen was nog niet geheel duidelijk waarom, maar inmiddels is duidelijk dat hij onderweg is naar De Kuip. Stengs wordt bij Feyenoord herenigd met Arne Slot, onder wie hij bij AZ ook al speelde. Dat was tussen 2019 en 2020.

Het geld voor Stengs lijkt rechtstreeks van de transfer van Danilo te komen. De Braziliaan is hard op weg naar Rangers, dat zijn vierde bod op de Braziliaan geaccepteerd zag worden. Feyenoord heeft Ayase Ueda, Sydney van Hooijdonk en Myron Boadu op het oog als mogelijke vervangers van Danilo. Laatstgenoemde is de nieuwste naam in het lijstje van mogelijke nieuwe spitsen. De voormalig AZ'er is bij AS Monaco op een zijspoor beland.

Bezig met laden …