voetbalzone

Stengs kan OGC Nice definitief verlaten; enkele miljoenen tussen vraag en aanbod

Jonathan van Haaster04 jul 2023, 15:19
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2023, 15:19
Advertentie

Calvin Stengs is mogelijk ook het komende seizoen te bewonderen in het shirt van Royal Antwerp. De landskampioen van België gaat een poging ondernemen om de creatieve Nederlander definitief over te nemen van OGC Nice, zo schrijft De Telegraaf dinsdagmiddag. Stengs kwam het afgelopen seizoen al op huurbasis uit voor the Great Old en ziet een definitieve overstap zitten.

Stengs speelde het afgelopen seizoen 37 wedstrijden voor Antwerp, waarin hij goed was voor 3 treffers en 9 assists. De Amstelvener was vrijwel altijd verzekerd van een basisplaats onder trainer Mark van Bommel. Mede dankzij de verrichtingen van Stengs werd de club op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League kampioen. Daarvoor won Antwerp ook nog eens de Croky Cup, waardoor de dubbel een feit was.

In Antwerpen ligt er een vierjarig contract klaar voor Stengs, die een permanente overstap naar de club wel ziet zitten. De middenvelder weet dat Antwerp en Nice aan het onderhandelen zijn en wacht de ontwikkelingen af. Technisch directeur Marc Overmars heeft al een bod neergelegd bij Nice, waar Stengs nog tot medio 2026 vastligt. Het verschil tussen vraag en aanbod bedraagt enkele miljoenen euro's.

Stengs maakte in de zomer van 2009 de overstap van HFC Haarlem naar de jeugdopleiding van AZ. Daar klom hij al snel op de ladder en in 2017 voegde hij zich bij het eerste van AZ. Stengs werd direct beschouwd als één van de grotere talenten op de Nederlandse velden, maar in 2017 ging het mis toen hij in een wedstrijd tegen PSV zijn voorste kruisband scheurde. Stengs vocht zich echter terug en na 113 wedstrijden voor AZ trok hij in de zomer van 2021 naar Nice. Voor die club kwam hij tot op heden 32 maal in actie.

Bezig met laden …