voetbalzone

'Stephan kon zijn salaris verdriedubbelen, maar hij besloot bij ons te blijven'

Matthijs van Laar17 sep 2013, 18:40
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2013, 18:40
Advertentie

Stephan El Shaarawy gaat voorlopig helemaal nergens heen. De naam van de jonge spits werd genoemd bij Europese grootmachten als Manchester City, Arsenal en Borussia Dortmund; clubs die in financieel opzicht meer kunnen bieden dan AC Milan. Vicevoorzitter Adriano Galliani van i Rossoneri heeft echter te verstaan gegeven dat El Shaarawy niet zomaar onder zijn contract uitkomt.

/

Ook speculaties dat de Milanezen niet genoeg vertrouwen hebben in de international, zijn volgens Galliani uit de lucht gegrepen. “Ik wil de mensen er graag even aan herinneren dat hij een van de redenen is dat we nu in de Champions League spelen”, vertelde hij in gesprek met journalisten. “Hij is pas twintig jaar en heeft een bliksemstart op het hoogste niveau achter de rug. Dat brengt soms moeilijkheden met zich mee.”

“Ons oordeel over hem is absoluut positief”, vervolgde Galliani. “Hij heeft nog een vijfjarig contract en wij geloven in Stephan.” Daarnaast heeft El Shaarawy zelf volgens de bewindsvoerder nog helemaal geen trek in een buitenlands avontuur. “Hij heeft al aangetoond hoeveel hij van onze club houdt. In de zomer kon hij zijn salaris elders verdriedubbelen, maar hij koos ervoor om in Milaan te blijven.”

Bezig met laden …