voetbalzone

Ster blijft bij Paris Saint-Germain na crisisgesprek met clubleiding

Jan Hoeksema06 aug 2023, 09:27
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:17
Advertentie

Marco Verratti gaat toch niet de overstap maken naar Al-Hilal, zo meldt L’Equipe. De Italiaanse middenvelder leek eerder nog hard op weg naar Saudi-Arabië, maar 'een crisisgesprek' met de clubleiding van Paris Saint-Germain heeft deze transfer weten te voorkomen. Verratti was volgens de Franse sportkrant ontevreden over de aanpak van nieuwbakken PSG-trainer Luis Enrique, maar het gesprek tussen beide partijen heeft de kou uit de lucht weten te halen.

Eind juli berichtte transfermarktexpert Fabrizio Romano nog dat een transfer van Verratti naar Al-Hilal heel dichtbij was. De dertigjarige middenvelder was zelfs al persoonlijk rond met de club uit de Saudi Pro League. Ook Al-Ahli had verregaande interesse, maar die club kwam niet tot een akkoord met Verratti. Dat de transfer nooit daadwerkelijk van de grond is gekomen, heeft ook te maken met het prijskaartje dat PSG om de nek van de 55-voudig international van Italië had gehangen.

De Fransen verlangden namelijk een transfersom van naar verluidt zeventig miljoen euro, een prijs die door beide Saudische clubs als te gortig werd beschouwd. Volgens Romano legde Al-Hilal een bod van dertig miljoen neer, maar dit werd naar de prullenbak verwezen door PSG. Inmiddels lijkt het helemaal niet meer tot een transfer van Verratti te komen, daar de Italiaan zijn club weer in de armen heeft gesloten.

Daarmee staat Verratti aan de vooravond van zijn twaalfde seizoen met PSG. De Italiaan kwam in de zomer van 2012 over van Pescara, waar hij de jeugdopleiding heeft doorlopen. In zijn tijd in Parijs speelde Verratti 416 duels, waarin hij 11 doelpunten wist te maken en 61 maal aangever was. Met PSG won de middenvelder onder meer 9 landstitels.

Bezig met laden …