voetbalzone

‘Ster van Bayern verliet boos het stadion na reserverol tegen Ajax’

Gijs Freriks04 okt 2018, 08:38
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2018, 08:38
Advertentie

Bayern München bleef dinsdag op een 1-1 gelijkspel steken tegen Ajax. Niko Kovac probeerde in de tweede helft nog wat te forceren door onder anderen James Rodríguez en Serge Gnabry binnen de lijnen te brengen, maar veel hielp dat niet. Rodríguez was volgens BILD duidelijk ontevreden met zijn reserverol.

De Colombiaan, die na 62 minuten Arjen Robben had afgelost, was na afloop niet beschikbaar voor interviews en verliet elf minuten na het laatste fluitsignaal boos de Allianz Arena, zo schrijft de boulevardkrant. Niet veel later reden ook Niklas Süle en Renato Sanches, die niet in actie kwamen, gefrustreerd het parkeerterrein van het stadion af.

BILD schrijft dat Jorge Mendes zich bij de directeuren Karl-Heinz Rummenigge en Uli Hoeness heeft beklaagd over de rol van zijn cliënt. James Rodríguez stond dit seizoen in de Bundesliga bijvoorbeeld maar drie keer in de basis, tegen Bayer Leverkusen, Schalke 04 en Hertha BSC. Tegen FC Augsburg kwam hij helemaal niet in actie.

Bayern huurt de 66-voudig international, 21 doelpunten, sinds vorig jaar zomer van Real Madrid. De club uit Beieren kan de linkspoot voor een gelimiteerde transfersom van 42 miljoen euro definitief overnemen en schijnt dat te willen doen, maar het is de vraag of Rodríguez wil blijven wanneer zijn rol onveranderd blijft.

Bezig met laden …