voetbalzone

Ster van Ligue 1 lonkt naar Engeland: ‘Liverpool is mijn favoriete club’

Gijs Freriks14 apr 2015, 22:05
Laatst bijgewerkt: 14 apr 2015, 22:05
Advertentie

André Ayew loopt na dit seizoen uit zijn contract bij Olympique Marseille en staat open voor een stap hogerop. Aanbiedingen heeft de 25-jarige aanvaller in ieder geval al gekregen, zo vertelt hij aan Sky Sports. “Ik heb verschillende voorstellen uit verschillende landen ontvangen, maar ik ga nog met de club praten”, zegt Ayew.

voetbalzone

“Ik ga naar de aanbiedingen kijken en beslis op korte termijn welke de beste voor mij is. De Premier League is een van de beste competities ter wereld en het zou een eer zijn om daar te spelen. Samuel Eto’o, Alex Song, Samir Nasri en Joey Barton hebben mij allemaal geweldige adviezen over de Engelse competitie geven. Ik ga geen namen van clubs noemen, maar kan wel vertellen dat er al contacten zijn”, aldus de Ghanees.

De zoon van Abédi Pelé erkent dat er in de wintermaanden gesprekken zijn gevoerd met Queens Park Rangers: “Dat klopt, maar dat was op dat moment niet de juiste optie voor mij en Marseille. Mijn favoriete club in Engeland is Liverpool, daar ben ik al mijn hele leven fan van. Steven Gerrard is mijn favoriete speler.” De 62-voudig international speelde al bijna tweehonderd wedstrijden voor Marseille.

De linkspoot verdient in Zuid-Frankrijk 350.000 euro op maandbasis, maar in februari werd reeds bekend dat hij bij een nieuw contract niet lager zou gaan zitten dan drie ton. l’OM kampt met grote financiële problemen en lijkt Ayew dan ook transfervrij te moeten laten gaan. Hij werd al in verband gebracht met clubs als Liverpool, Everton, Newcastle United en Borussia Dortmund.

Bezig met laden …