Sterfgeval op tribune overschaduwt overwinning Borussia Dortmund

Bart Kruyt13 mrt 2016, 18:22
Laatst bijgewerkt: 13 mrt 2016, 18:22

Borussia Dortmund blijft door een eenvoudige overwinning op FSV Mainz 05 in het spoor van koploper Bayern München, maar vrijwel niemand zal het na afloop nog hebben over het resultaat. De wedstrijd in Dortmund werd overschaduwd door een sterfgeval op de tribune: een supporter kreeg een hartaanval en overleefde dit niet. Bayer Leverkusen won van Hamburger SV en blijft daardoor volop meedoen in de strijd om Europees voetbal.

/

Borussia Dortmund – FSV Mainz 05 2-0
De aanwezigen in het Signal Idunia Park werden halverwege de wedstrijd tussen Dortmund en Mainz opgeschrikt door het nieuws dat er zich een drama had afgespeeld in het stadion. In de rust werd duidelijk dat twee personen op de tribune gereanimeerd moesten worden, waarvan een tevergeefs. Het slachtoffer overleed uiteindelijk aan de gevolgen van een hartaanval, terwijl een tweede persoon met spoed naar het ziekenhuis moest worden gebracht.

De thuisploeg stond op dat moment met 1-0 voor door een doelpunt van Marco Reus: de aanvaller rondde beheerst af na een goede steekpass van Gonzalo Castro. Het was overigens Mainz dat na vijfentwintig minuten voor het eerste gevaar zorgde, maar Stefan Bell slaagde er niet in om een corner tegen het net te koppen.

Na de rust testte Pierre-Emerick Aubameyang twee keer kort achter elkaar keeper Loris Karius, maar die had op beide pogingen een antwoord. De doelman moest een kwartier voor tijd wel de bal uit het doel halen: Aubameyang legde slim af op Shinji Kagawa, waarna de Japanner alleen maar hoefde binnen te tikken. Henrikh Mkhitaryan kon er vijf minuten voor tijd zelfs nog 3-0 van maken, maar zijn inzet werd net op tijd onderschept door een verdediger.

Bayer Leverkusen - Hamburger SV 1-0
Bruno Labbadia nam in 2009 afscheid van Bayer Leverkusen en wist vervolgens nooit van zijn oude werkgever te winnen. Dit lukte ook zondag weer niet, want door een eigen doelpunt van Albin Ekdal verloor Hamburger SV met 1-0 in Leverkusen. Ekdal wilde na ruim een kwartier spelen een voorzet wegwerken, maar raakte de bal verkeerd en passeerde zo zijn eigen doelman. HSV probeerde hierna nog wel om terug te komen, maar zonder succes. Bayer Leverkusen eindigde het duel overigens met tien man: in blessuretijd kreeg Tin Jedvaj in een kort tijdsbestek twee gele kaarten, de eerste vanwege een overtreding en de tweede vanwege een vervelend gebaar naar de scheidsrechter.