voetbalzone

Sterjovski ontbreekt in selectie Verbeek en beëindigt interlandloopbaan

Bart Kruyt11 mei 2010, 09:44
Laatst bijgewerkt: 11 mei 2010, 09:44
Advertentie

Mile Sterjovski heeft uit teleurstelling over het mislopen van het WK een punt gezet achter zijn interlandloopbaan. De aanvaller keerde vorig jaar zomer terug naar Australië om weer in beeld te raken bij Pim Verbeek, maar die nam hem niet op in zijn voorselectie. Sterjovski heeft daarom besloten om zich niet langer beschikbaar te stellen voor The Socceroos.

De 43-voudig international speelde in Europa bij Lille, FC Basel, Genclerbigli en Derby County, maar besloot om vorig jaar terug te keren naar Australië om zo in beeld te blijven bij Verbeek. De bondscoach riep Sterjovski nog wel een paar keer op, maar in Zuid-Afrika denkt de Nederlander de dertigjarige spits niet nodig te hebben.

Sterjovski, die zes keer scoorde in 22 wedstrijden voor Perth Glory, trok daarop zijn conclusies en heeft besloten om te stoppen bij de nationale ploeg. “Ik heb tien fijne jaren gehad bij Australische ploeg, maar ik denk dat het nu tijd is om me op mijn gezin en Perth Glory te richten”, zei de aanvaller. “Ik ben blij dat ik nog een WK heb mogen meemaken (in 2006 was hij erbij, red.) en voor het aankomende WK wens ik de spelers succes.”

Bezig met laden …