voetbalzone

Sterjovski terug naar Australië in de hoop WK-deelname

11 jun 2009, 14:38
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2009, 14:38
Advertentie
Australisch international Mile Sterjovski keert na negen seizoenen in Europa terug naar zijn vaderland. De aanvaller van Derby County maakt de oversteek naar Perth Glory, in de hoop dat hij via de Australische competitie in beeld geraakt voor een selectieplaats voor het WK van volgend jaar in Zuid-Afrika.



De dertigvoudig international is erop gebrand om op niveau zijn speelminuten te maken om zo in beeld te komen bij bondscoach Pim Verbeek. Directeur van Perth Glory, Nigel Clough, liet op de clubwebsite weten uitermate content te zijn met de komst van Sterjovski. “Mile is een uitstekende prof en hij zal een van de sterren worden in de A-league”, aldus de tevreden sportbestuurder.

De aanvaller, sinds 2008 actief voor Derby County, werd gehaald onder het bewind van manager Paul Jewell, maar na zijn vertrek maakte Sterjovski nauwelijks meer zijn opwachting in de basis. Sterjovski is overigens de tweede speler van Derby County die deze zomer de overstap maakt naar Perth Glory. Ook de Engelsman Andy Todd zal komend seizoen in West-Australië te bewonderen zijn.
Bezig met laden …