Sterk eerste half uur levert Brugge drie punten op tegen AA Gent

Matthijs van Laar03 okt 2010, 17:31
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2010, 17:31

Adrie Koster heeft zondagmiddag weer wat krediet opgebouwd bij Club Brugge. De trainer zag zijn formatie een goede eerst helft spelen tegen AA Gent en dat bleek genoeg voor de overwinning in eigen huis: 3-2. Gent, nummer drie in de competitie, kwam sterk terug maar verliest door de nederlaag de aansluiting met koploper Racing Genk, dat nu zeven punten meer heeft dan de formatie van Francky Dury.

Brugge begon uitstekend aan het duel in het Jan Breydelstadion en kwam na een kwartier ook op voorsprong. Nadat verdediger Marko Suler onder een bal doorging kon Dorge Kouemaha de 1-0 aantekenen voor de formatie van Koster. Vooral met lange ballen vanuit de verdediging werd Brugge steeds gevaarlijk in het strafschopgebied van Gent. Het tweede doelpunt kwam echter uit een mooie combinatie tussen Ivan Perisic en Ronald Vargas, waarna Karel Geraerts de bal bij de tweede paal binnenkopte uit de voorzet van Vargas.

Twee minuten later leek de thuisploeg op rozen te zitten dankzij een treffer van uitblinker Vargas. De aanvaller schoot, na een individuele actie vanaf eigen helft, de bal via Gent-verdediger Stef Wils achter doelman Bojan Jorgacevic. Gent leek onmachtig, maar kon toch nog wat terugdoen. Nadat Ryan Donk zich liet aftroeven door Tim Smolders kopte Yassine El Ghanassy de 3-1 voor de theepauze binnen.

In de tweede helft had Brugge de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Een overtreding van Skarabot op Dirar gaf Carl Hoefkens de mogelijkheid om vanaf elf meter 4-1 te maken, maar de verdediger schoot hard op de paal. Aan de andere kant bracht Bernd Thijs met een vrije trap de spanning helemaal terug door de aansluitingstreffer te laten noteren. In de slotfase golfde het spel op en neer, zette Gent voor de gelijkmaker aan, maar behield Brugge de voorsprong en pakte het de vijfde overwinning van het seizoen.