Sterk Mexico laat na Italië ruimer te verslaan in oefenwedstrijd

Daniel Cabot Kerkdijk03 jun 2010, 21:18
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2010, 21:18

Italië is de periode van de laatste voorbereidingen op het WK matig begonnen. De regerend wereldkampioen slaagde er niet in het oefenduel met Mexico in Brussel in winst om te zetten. Mexico oogde sterk en gaf La Squadra Azzurra het nakijken met één goal verschil: 1-2. Carlos Vela en Alberto Medina zorgden voor de treffers aan Mexicaanse zijde, Leonardo Bonucci bepaalde de eindstand.

/

Italië verscheen zeker niet in haar zwakste formatie aan de aftrap. Op verdediger Bonucci na speelden erkende internationals als Gianluigi Buffon, Andrea Pirlo en Vincenzo Iaquinta mee in de ploeg van Marcello Lippi. Het begin was nog veelbelovend; Iaquinta kopte de bal uit een corner op de lat. Alberto Gilardino schoot vervolgens de rebound over. Het was echter Mexico dat de wedstrijd vervolgens domineerde en ook de beste kansen kreeg.

Na een kwartier bediende Giovanni Dos Santos aanvaller Vela uitstekend en de aanvaller van Arsenal schoot binnen via de hand van Buffon. Twintig minuten later probeerde Carlos Salcido het met een schot uit de tweede lijn, maar zijn inzet vloog naast het Italiaanse doel. Snel na rust liet Vela de mogelijkheid onbenut om er 0-2 van te maken, na slordigheid achterin bij de Italianen. En later in de tweede helft verzuimde ook Javier Hernández, die scoorde in de oefenduels tegen Nederland en Gambia, de score verder op te voeren.

Verder had El Trí de pech dat een overtreding van Gianluca Zambrotta niet werd bestraft met een strafschop. Italië stelde zelf maar weinig tegenover de aanvalsmogelijkheden van Mexico. Voor rust waren Andrea Pirlo (vrije trap) en Claudio Marchisio (kopbal) dicht bij het Mexicaanse doel, maar beiden lieten hun kansen onbenut. Na voorbereidend werk van Cuauhtemoc Blanco zette Medina de 0-2 op het scorebord. In extremis bepaalde Bonucci uit een rebound, na een inzet van Salvatore Bocchetti op de paal, de eindstand. Buffon voorkwam nog een zeker doelpunt van Andrés Guardado.