Sterk spelende Corona kan Mexico niet over dode punt heen helpen

Bart Kruyt13 jun 2015, 06:30
Laatst bijgewerkt: 13 jun 2015, 06:30

Mexico doet mee aan zowel de Copa América als de Gold Cup en bondscoach Miguel Herrera heeft wel duidelijk gemaakt dat hij laatstgenoemd toernooi belangrijker vindt. Hij heeft dan ook een verzwakte selectie meegenomen naar Chili, maar toch voelde het doelpuntloze gelijkspel tegen Bolivia als een flinke teleurstelling voor de Mexicanen (0-0).

Jesús Corona van FC Twente had een basisplaats bij Mexico en speelde een sterke wedstrijd, maar kon de score dus niet in beweging krijgen. Mexico was duidelijk de betere ploeg en kreeg in de eerste helft ook al wat mogelijkheden, maar de beste kans voor rust was voor Bolivia. Na een kwartier spelen raakte Marcelo Martins Moreno op aangeven van Ricardo Pedriel de paal.

In de tweede helft was de beste kans voor invaller Raúl Jiménez, spits van Atlético Madrid. Corona omspeelde zijn tegenstander en gaf de bal knap voor, maar Jiménez kopte het leder van dichtbij naast. Mexico dacht hierna nog recht te hebben op een strafschop, maar kreeg die niet, en dus eindigde het treffen zoals hij begonnen was (0-0). Chili gaat nu aan kop in Groep A, met drie punten; Mexico en Bolivia hebben er een, Ecuador staat nog op nul.