voetbalzone

Sterke invalbeurt Sarpong helpt Sociedad niet, De Guzman verliest ook

Daniel Cabot Kerkdijk17 okt 2010, 19:30
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 19:30
Advertentie

Jonathan de Guzman en Jeffrey Sarpong zijn dit weekeinde als verliezers van het veld gestapt. Real Mallorca leed voor eigen publiek een zeldzame nederlaag en zakt derhalve af naar de tiende plaats in de Primera División. Real Sociedad ging tevens onderuit, op bezoek bij promovendus Levante. Door het verlies staan de Basken op een veertiende plaats, drie posities lager dan Levante.

/

Real Mallorca - Espanyol 0-1
Na meer dan tien jaar wonnen de Catalanen weer eens op Mallorca. De enige treffer kwam vanaf elf meter tot stand. Na een duw van Kevin García jegens Luis García schoot de laatstgenoemde de bal achter Dudu Aouate. Jonathan de Guzman speelde vlak achter Victor en Fernando Cavenaghi, maar het drietal kon in aanvallend opzicht niets voor de eilandbewoners betekenen. Pablo Osvaldo kreeg een rode kaart na een elleboogstoot, maar Espanyol hield een uur lang stand.

Levante - Real Sociedad 2-1
De overwinning van Levante was verdiend te noemen, maar de thuisploeg had het duel eerder moeten beslissen. Real Sociedad was alleen in de laatste vijftien minuten nadrukkelijk aanwezig en dat was vooral te danken aan de invalbeurten van Jeffrey Sarpong en David Zurutuza. De oud-Ajacied nam twaalf minuten de 2-1 voor zijn rekening door een voorzet vanaf rechts af te ronden. Asier del Horno en Felipe Caicedo hadden eerder al voor een 2-0 tussenstand gezorgd.

Overige uitslagen:

Deportivo la Coruña - Osasuna 0-0
Racing Santander - Almería 1-0

Bezig met laden …