voetbalzone

Sterke Socceroos blijven ook in derde duel onder Osieck ongeslagen

Bart Kruyt09 okt 2010, 13:59
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 13:59
Advertentie

Holger Osieck is nog altijd ongeslagen als bondscoach van de Australische ploeg. De opvolger van Pim Verbeek zag zijn ploeg zaterdag een sterke vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen Paraguay, met slechts één doelpunt tot gevolg (1-0). Na drie wedstrijden staat Osieck op twee overwinningen en één remise.

Australië, dat zonder de geblesseerde Brett Holman aantrad, dankte de overwinning aan voormalig Twente-verdediger David Carney. Nadat een voorzet op Josh Kennedy was afgeslagen, was Carney er als de kippen bij om met zijn linker hard binnen te schieten. Daarmee bezorgde hij Australië de overwinning, maar de nipte zege stond in schril contrast met de krachtsverhoudingen op het veld.

The Socceroos waren in eigen huis immers veel sterker dan Paraguay, dat kansen kreeg via Tim Cahill, Kennedy, Mile Jedinak, Richard Garcia én Jason Culina. Zij hadden het vizier echter niet op scherp staan, wat bij Carney wél het geval was. “Het was een geweldige finish van David”, sprak Harry Kewell na afloop zijn bewondering uit.

Bezig met laden …