Sterke start van tweede helft levert Bursaspor eenvoudige zege op

Bart Kruyt27 feb 2010, 14:03
Laatst bijgewerkt: 27 feb 2010, 14:03

Bursaspor geldt na zaterdagmiddag als de belangrijkste concurrent voor Galatasaray in de strijd om de eerste plek. De ploeg van Ertugrul Saglam had in eigen huis weinig moeite met Sivasspor, dat met 3-0 verslagen werd. Bursaspor passeert dankzij deze overwinning Fenerbahçe op de ranglijst.

De wedstrijd werd vlak voor rust beslist. Nadat Pablo Batalla de score in de eerste helft uit een vrije trap had geopend, schoot Bursaspor uit de kleedkamer voor het tweede bedrijf en scoorde het tweemaal binnen vijf minuten. Turgay Bahadir verdubbelde de marge, waarna Ozan Ipek Bursaspor op een 3-0 voorsprong zette.

Het geloof in een goed resultaat was bij Sivasspor direct verdwenen en de eer kon niet meer gered worden. Dankzij de overwinning kom Buraspor op 46 punten uit: één meer dan Fenerbahçe en één minder dan Galatasaray. Sivasspor blijft op een nietszeggende dertiende plaats staan.