voetbalzone

Sterling: ‘Ik had nooit gedacht dat ik nu een transferrecord zou breken’

Daniel Cabot Kerkdijk15 jul 2015, 00:12
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2015, 00:12
Advertentie

Raheem Sterling kan niet wachten tot het moment dat hij zijn eerste minuten voor Manchester City maakt. De transfer van de twintigjarige aanvaller van Liverpool naar de Eastlands werd dinsdag van een officieel karakter voorzien: de Engels international tekende voor vijf jaar en de Merseyside-club ontvangt minimaal 61 miljoen euro voor de verkoop.

voetbalzone

“Bij Manchester City zijn er wereldspelers en is er elk jaar een selectie die prijzen kan winnen”, vertelt Sterling via de officiële kanalen van Manchester City. “Hoe meer kwaliteit om je heen, hoe meer jij je kwaliteiten kan laten zien. Ik kan niet wachten om te beginnen en met mijn nieuwe ploeggenoten te spelen.”

Sterling maakte vijf jaar geleden de overstap van Queens Park Rangers naar Liverpool. De Londenaren ontvingen destijds circa acht ton en bedongen destijds een doorverkooppercentage van liefst twintig procent. “Het was een lange weg. Ik wil graag de mensen bedanken die mij de afgelopen jaren hebben geholpen”, vervolgde Sterling, die zich de duurste Engelse voetballer ooit en de duurste aankoop ooit van Manchester City mag noemen. “Zoals Rafael Benítez, die mij op vijftienjarige leeftijd naar Liverpool haalde. Dat was een grote stap voor mij en een nieuwe uitdaging.

Sterling bedankt verder ook zijn voormalige Liverpool-managers Kenny Dalglish en Brendan Rodgers. Hij is blij dat de transfer inmiddels is afgerond. “Ik heb een goed gevoeld en ik ben erg blij, ook voor mijn familie. Ik wil graag op het trainingsveld staan.” Sterling zit er niet mee dat hij nu de duurste Engelse voetballer aller tijden is. “Daar sta je op mijn leeftijd niet bij stil, maar het is de laatste jaren zeer snel gegaan. Ik heb veel dingen moet oppikken en geleerd, maar ik had nooit verwacht dat ik op deze leeftijd een Engels transferrecord zou breken.”

Raheem Sterling heeft het meteen druk! #mcfc #lfc #instavoetbalzone

Una foto publicada por Voetbalzone (@instavoetbalzone) el


Bezig met laden …