voetbalzone

Sterling krijgt zijn zin met recordtransfer naar City

Bart Kruyt13 jul 2015, 12:10
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2015, 12:10
Advertentie
voetbalzone

De transfersoap rondom Raheem Sterling nadert zijn einde. De aanvaller is niet meegegaan op Liverpools tournee naar Thailand, Australië en Maleisië en Brendan Rodgers heeft nu bevestigd dat Liverpool een akkoord heeft bereikt met Manchester City over een transfer. "Als hij door de medische keuring komt, zal die transfer doorgaan", zo maakte Rodgers bekend op een persconferentie.

De coach ontkende dat hij problemen heeft gehad met de twintigjarige aanvaller: "In de afgelopen weken is er veel geschreven over een verstoorde relatie, maar daar was geen sprake van", zei Rodgers. "Raheem en ik hebben altijd een goede band gehad, van het begin tot het moment dat hij vertrok. Er zijn wat dat betreft geen problemen. De situatie is nu vrij simpel: de club heeft een akkoord bereikt met een andere club over een transfer voor Raheem." Het gaat hier natuurlijk om City.

De BBC maakte zondag al bekend dat Liverpool en City elkaar zouden hebben gevonden in een transfersom van maximaal 68 miljoen euro: 61 miljoen los en 7 miljoen extra aan mogelijke bonussen. Volgens Sky Sports zal Sterling maandagmiddag medisch gekeurd worden bij City, dat na drie aanbiedingen eindelijk beet heeft. Het eerste voorstel van the Sky Blues bedroeg maximaal 41,2 miljoen en een bod van maximaal 56 miljoen werd eveneens terzijde geschoven.

voetbalzone

Sterling weigerde om een nieuw contract te tekenen bij Liverpool en in mei werd er al beweerd dat hij in het Etihad Stadium ruim twee ton op weekbasis zou kunnen verdienen. Op Anfield had men ‘slechts’ een weeksalaris van 137.000 voor hem over. De vijftienvoudig international speelde 95 competitiewedstrijden voor Liverpool, dat een flink deel van de transfersom (naar verluidt twintig procent) moet afstaan aan Sterlings oude club Queens Park Rangers. Sterling wordt de duurste aankoop uit de clubgeschiedenis van City.


Bezig met laden …