Sterrenensemble Engeland worstelt zich niet langs Oekraïne

Bart Kruyt15 jun 2011, 22:36
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2011, 22:36

Stuart Pearce heeft de beschikking over Jordan Henderson en Phil Jones, die deze zomer al voor in totaal ruim 45 miljoen van club wisselden, en ook de rest van zijn selectie mag er zijn. Vooralsnog stelt Engeland echter teleur op het EK voor spelers onder de 21 jaar: woensdagavond kon Oekraïne niet opzij gezet worden (0-0). Uit twee duels heeft Engeland nu twee punten verzameld en in de laatste groepswedstrijd moet daarom gewonnen worden van Tsjechië om door te bekeren.

/

De Tsjechen verloren eerder deze woensdag al van Spanje, maar wonnen van Oekraïne en hebben een punt meer dan Engeland, dat in de tweede groepswedstrijd allesbehalve overtuigde. De eerste helft kende eigenlijk maar twee serieuze kansen: voor beide ploegen één. Yevhen Konoplyanka was na tien minuten de eerste die zijn geluk beproefde, maar hij stuitte op de Engelse doelman Frank Fielding, waarna Daniel Sturridge twintig minuten voor het opwindendste moment zorgde. Het schot van de aanvaller was kiezelhard, maar net iets te hoog, waardoor de lat ervoor zorgde dat de score niet in beweging kwam.

In de tweede helft voerden de Engelsen de druk wat op en Sturridge werd al gevaarlijk uit een vrije trap, voordat hij Danny Welbeck vrijspeelde voor de vijandelijke doelman. Welbeck had de hoek voor het uitkiezen, maar was niet scherp en verprutste de grootste kans van de wedstrijd door naast te schieten. Oekraïne liet zich voor het slotoffensief van de Engelsen (met kansen voor Sturridge en Welbeck) nog gelden via Roman Zozulya, maar hij vond Fielding op zijn pad, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon. Vooral Oekraïne (dat nu één punt heeft) schiet daar weinig mee op, maar ook bij Engeland zal men niet gelukkig zijn. Wanneer er niet wordt gewonnen van Tsjechië, gaan onze westerburen al na de groepsfase naar huis.