voetbalzone

Sterspeler van sc Heerenveen voelt veel voor transfer naar Anderlecht

Dominic Mostert22 jun 2019, 18:07
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2019, 18:07
Advertentie

Voor Michel Vlap ligt mogelijk een transfer naar België in het verschiet. De middenvelder wordt al maandenlang gevolgd door Anderlecht en ziet een overstap naar Paars-Wit wel zitten. Van een akkoord tussen beide clubs is echter nog geen sprake en dus gaat Vlap voorlopig uit van een langer verblijf in Friesland, zo vertelt hij aan de Leeuwarder Courant.

Eind mei weigerde Heerenveen een bod van vijf miljoen euro van Anderlecht. Naar verluidt verlangt Heerenveen een hoger bedrag, namelijk circa acht miljoen. Vlap ligt nog drie jaar vast in Heerenveen, maar bezocht onlangs al een wedstrijd van Anderlecht en vertelt dat er in de voetballerij geen zekerheden zijn. "Als ik hier nog een jaar speel en ervoor zorg dat ik de kar trek bij Heerenveen, dan is dat denk ik ook een goede rol. Alleen heb ik wel de ambitie om hogerop te gaan."

"Persoonlijk heb ik een fantastisch seizoen achter de rug", doelt hij op zijn zestien doelpunten en zes assists in de Eredivisie. "Dat speelt natuurlijk ook mee." Naast Anderlecht worden ook KRC Genk, TSG Hoffenheim en Atalanta gelinkt aan Vlap. Heerenveen heeft geen haast met de verkoop, onder meer omdat de club al miljoenen incasseerde voor Arber Zeneli en Kik Pierie. Na de eerste training van het seizoen, op het veld van Langezwaag, beaamt Vlap wel dat 'iedereen' van de belangstelling van Anderlecht weet.

"Daar ben ik ook gecharmeerd van. Dat is hartstikke mooi, denk ik", geeft hij aan. "Ik heb vorig seizoen al aangegeven: als ik merk dat ik hogerop kan, dan wil ik daar zeker voor gaan. Alleen sta ik nog onder contract bij Heerenveen. Het is nu aan de clubs."

Bezig met laden …