voetbalzone

Steun voor Arda: 'Laudrup had het ook moeilijk in zijn eerste seizoen'

Bart Kruyt21 jul 2016, 14:39
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2016, 14:39
Advertentie

Barcelona betaalde een jaar geleden 34 miljoen euro aan Atlético Madrid voor Arda Turan, die vanwege het transferverbod van de Catalanen in zijn eerste halfjaar bij zijn nieuwe club niet eens wedstrijden mocht spelen. Luis Enrique kan sinds januari een beroep doen op de Turkse middenvelder, maar Arda heeft in zijn eerste halfjaar niet weten te overtuigen.

/

In de wandelgangen wordt Arda zelfs al in verband gebracht met een vroegtijdig vertrek uit het Camp Nou, maar Luis Enrique heeft nog vertrouwen in de technicus. “We moeten niet vergeten dat hij een moeilijke start heeft gehad, doordat hij pas in januari wedstrijden mocht spelen”, zei de coach van Barcelona donderdag op een persconferentie. “Michael Laudrup had ook een moeizaam eerste seizoen bij Barcelona en Luis Suárez kreeg in het begin ook kritiek. We moeten de spelers niet behandelen alsof het machines zijn.”

“Ik ben heel blij met de prestaties van Arda”, vervolgde Luis Enrique. “Ik waardeer wat hij ons op en buiten het veld gebracht heeft. Hij is een speciale speler en ik wil graag dat hij bij ons blijft. Ik weet zeker dat hij beter zal worden, het is gewoon een kwestie van tijd.” De 29-jarige Arda kwam in zijn debuut seizoen voor Barcelona tot 18 competitiewedstrijden, waarvan 9 als basisspeler, en scoorde pas 2 keer. Zijn contract in het Camp Nou loopt nog vier jaar door.

Bezig met laden …