voetbalzone

Steun voor fel bekritiseerde Kuipers: 'In dat geval is het gewoon rood'

Matthijs van Laar11 dec 2014, 09:45
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2014, 09:45
Advertentie
voetbalzone

Björn Kuipers was dinsdagavond de gebeten hond op Anfield. De Nederlandse leidsman boorde de Engelse hoop op een comeback tegen FC Basel de grond in door Lazar Markovic vanwege een slaande beweging met rood van het veld te sturen en kreeg de wind van voren van Brendan Rodgers. De manager van Liverpool noemde het optreden van Kuipers 'zwak'.

Volgens oud-topscheidsrechter Mario van der Ende valt er echter heel wat te zeggen voor het besluit van Kuipers om de jonge Serviër linea recta van het veld te sturen. "Als hij de situatie interpreteert als een slaande beweging, dan is er geen speld tussen te krijgen", reageert hij in het Algemeen Dagblad. "Niet alleen het slaan, óók het proberen te slaan is strafbaar. Met die interpretatie is het gewoon rood."

Toch vindt Van der Ende niet dat Kuipers en zijn assistenten een bijzonder goede beurt hebben gemaakt op Anfield. "Er zaten flink wat haken en ogen aan. Volgens mij had hij twee keer een tweede gele kaart kunnen geven. Maar op de cruciale momenten had hij het recht aan zijn zijde", besluit de oud-leidsman.

Bezig met laden …