voetbalzone

Steunpilaren weg bij Juve: ‘Besloten dat het tijd was voor verandering’

Peter Nusselder14 sep 2015, 12:22
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2015, 12:22
Advertentie

Juventus werd de afgelopen vier jaar telkens kampioen van Italië en bereikte vorig seizoen zelfs de finale van de Champions League, maar het is de vraag of de ploeg van trainer Massimiliano Allegri erin slaagt die prestaties voort te zetten. Er vertrokken drie steunpilaren uit Turijn.

voetbalzone

Juve is de nieuwe competitie waardeloos gestart met één punt uit drie wedstrijden en lijkt aan kwaliteit te hebben ingeboet. Volgens Allegri is het evenwel een bewuste keuze geweest om aanvaller Carlos Tévez en de middenvelders Arturo Vidal en Andrea Pirlo te laten gaan. “Het is altijd moeilijk om een seizoen als wij vorig jaar hadden te herhalen”, vertelt de coach op de officiële website van de UEFA.

“Dus hebben we gezamenlijk besloten dat het tijd was voor verandering. Hoe dan ook, Tévez wilde terug naar Argentinië, Vidal wilde naar Bayern München en Pirlo wilde zijn geluk beproeven in de Verenigde Staten. Nu hebben we enkele jonge, getalenteerde spelers en zullen we ons moeten ontwikkelen, individueel én als team. Het is belangrijk dat we proberen om iedere dag beter te worden”, benadrukt Allegri.

Bezig met laden …