voetbalzone

Stevanovic droomt van WK: ‘Geen Guus, maar Dado Geluk’

Matthijs van Laar09 nov 2009, 14:01
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2009, 14:01
Advertentie

Vitesse-middenvelder Dalibor Stevanovic staat zaterdag met Slovenië tegenover het Rusland van Guus Hiddink. Beide landenteams strijden dan om een laatste ticket voor het WK voetbal volgend in Zuid-Afrika. Stevanovic kent de kracht van het Russische team, maar is zeker niet bang voor het elftal van Hiddink.

/

“Dit wordt een van de hoogtepunten uit mijn carrière. We gaan knokken voor WK-kwalificatie. Als ik hier weer terugkom uit Slovenië, hoop ik WK-ganger te zijn. Rusland is echt een sterk voetballand, wij zullen alles moeten geven in deze twee wedstrijden”, vertelt de dertienvoudig international tegenover Omroep Gelderland.

Stevanovic kent ook het geluk van de Russische bondscoach van Nederlandse makelij: Hiddink. “Alles wat hij aanraakt, verandert in goud. Ik weet dat zijn bijnaam Guus Geluk is. Maar de feiten in het voetbal kunnen soms veranderen, dus Guus Hiddink zou nu ook wel eens pech kunnen hebben. En dan word ik Dado Geluk."

Stevanovic eindigde met Slovenië verrassend als tweede in groep 3 van de WK-kwalificatiereeks. De Sloveense ploeg hield onder andere Polen en Tsjechië achter zich. Rusland vocht een verbeten strijd uit met Duitsland in groep 4, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Die Mannschaft en eindigde zo op de tweede plaats. Zaterdag wordt het eerste duel van dit tweeluik gespeeld in Rusland. Vier dagen later is de return in Slovenië.

Bezig met laden …