voetbalzone

‘Steven Bergwijn kan mogelijk lucratieve stap maken naar Saudi-Arabië’

Rian Rosendaal19 jun 2023, 21:37
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2023, 21:37
Advertentie

Steven Bergwijn kan deze zomer een lucratieve overstap maken richting Saudi-Arabië, zo weet journalist Mounir Boualin van FC Update maandag te melden. Naar verluidt zijn er diverse clubs die reeds geïnformeerd hebben naar de vleugelaanvaller van Ajax, die in Amsterdam beschikt over een doorlopend contract tot medio 2027. Een officieel bod is nog niet binnengekomen in de Johan Cruijff ArenA, maar dat kan snel veranderen.

Bergwijn heeft net zijn eerste seizoen bij Ajax achter de rug, nadat de buitenspeler vorig jaar voor een recordbedrag van iets meer dan dertig miljoen euro werd binnengehaald. De international van Oranje kende een behoorlijk goede start bij Ajax, maar kwakkelde gaandeweg het seizoen steeds meer met zijn vorm. Het is overigens niet bekend of Bergwijn openstaat voor een lucratieve transfer richting de Saudische competitie.

Saudi-Arabië wil dolgraag het WK in 2030 organiseren en in dat kader wordt er steeds vaker aan grote namen getrokken. Cristiano Ronaldo koos in januari voor Al-Nassr en inmiddels hebben ook Karim Benzema en N'Golo Kanté de weg richting het Midden-Oosten gevonden. Daarnaast is de bij Chelsea overbodig geraakte Hakim Ziyech hard op weg om een contract te ondertekenen bij Al-Nassr.

De vorig jaar van Tottenham Hotspur overgenomen Bergwijn kwam afgelopen seizoen in de diverse competities 45 keer uit voor Ajax, met daarin zestien doelpunten en zes assists. De prijzenkast werd niet aangevuld, want de Amsterdammers werden geen kampioen, wonnen niets in Europa en verloren van PSV in het duel om de Johan Cruijff Schaal en in de bekerfinale. Bergwijn scoorde zondag nog voor Oranje in de troostfinale van de Nations League tegen Italië (2-3).

Bezig met laden …