Steven BergwijnImago

Ajax bevestigt vertrek Steven Bergwijn naar Ittihad Club en meldt exacte transfersom

Jan Hoeksema02 sep 2024, 23:59
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2024, 00:17
Advertentie

Steven Bergwijn is niet langer Ajacied. De aanvaller heeft op de valreep van de transferwindow zijn transfer naar Ittihad Club afgerond, zo meldt Ajax via een officieel statement. De Amsterdams club ontvangt een vast bedrag van minstens 21 miljoen euro voor de aanvaller.

''Steven en Ajax hebben er geen geheim van gemaakt dat hij, als er een goed bod uit het buitenland zou komen, de stap zou zetten'', verklaart technisch directeur Alex Kroes op de website van Ajax. ''Dat is nu op het laatste moment gebeurd, waardoor de club de nodige financiële flexibiliteit heeft om hopelijk op korte termijn een passende vervanger binnen te halen.''

''Wij hebben onze aanvoerder van vorig seizoen veel succes gewenst in de volgende fase van zijn carrière'', voegt Kroes toe over de aanvaller die in 2022 voor ruim 30 miljoen euro naar Amsterdam werd gehaald.

Een klein deel van het te ontvangen bedrag, waarvan de hoogte wordt bevestigd door Mike Verweij van De Telegraaf, herinvesteert Ajax vrijwel onmiddellijk. De Amsterdammers versterken zich namelijk met Kamaldeen Sulemana.

De Ghanese vleugelaanvaller wordt voor een onbekende huursom geleend van Southampton. Bovendien heeft Ajax in de deal voor Bergwijns vervanger een optie tot koop bedongen.

De Oranje-international zelf kiest dus voor een avontuur in de Saudi Pro League. Bij Ittihad wordt hij teamgenoot van onder meer Karim Benzema en N'Golo Kanté.

Een transfer van Bergwijn hing al de gehele Amsterdamse transferzomer in de lucht. Ajax wilde graag van zijn inmiddels voormalig aanvoerder af, daar zijn vertrek het broodnodige geld in het laatje kon brengen.

Jammerlijk genoeg voor de nummer vijf van het afgelopen Eredivisie-seizoen maakte Bergwijn de overstap naar de oliestaat pas op Deadline Day. Hierdoor kon technisch directeur Alex Kroes lange tijd geen geld investeren in de selectie.

Desondanks wist Ajax deze zomer drie spelers aan te trekken. Bertrand Traoré, Daniele Rugani en Wout Weghorst werden door Kroes aan de selectie toegevoegd.

Bezig met laden …