voetbalzone

Steven Gerrard vertrekt na ruim dertig wedstrijden bij LA Galaxy

Robin Bruggeman15 nov 2016, 16:21
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2016, 16:21
Advertentie

Steven Gerrard zal volgend jaar niet meer te bewonderen zijn in de MLS. Zijn club Los Angeles Galaxy heeft dinsdagmiddag namelijk via de officiële kanalen laten weten dat de Engelsman zijn contract niet zal verlengen en uit de Verenigde Staten zal vertrekken. Hiermee maakt hij de weg vrij voor een terugkeer naar Europa, waar Celtic en zijn oude club Liverpool als mogelijke bestemmingen worden genoemd.

/

“Toen ik bij Liverpool vertrok, kwam ik naar Los Angeles met het doel om Galaxy weer aan een kampioenschap te helpen”, vertelt Gerrard op de clubwebsite. “Ik ben natuurlijk teleurgesteld dat dit niet gelukt is, maar ik kan met trots terugkijken op mijn periode bij de club. Voor iemand die zijn hele loopbaan bij Liverpool heeft gespeeld, was het een ongelooflijke ervaring om naar Los Angeles te verhuizen en voor Galaxy te spelen.”

“Ik wil mijn teamgenoten bedanken, de staf, iedereen bij de club en natuurlijk de fans. Ik vind het geweldig om te zien dat deze club en de competitie steeds verder door blijven groeien. Ik kijk er nu naar uit om meer tijd door te brengen met mijn familie terwijl ik nadenk over de volgende fase in mijn carrière”, sluit hij zijn statement af. Gerrard speelde sinds juli 2015 34 wedstrijden voor Galaxy, waarin hij goed was voor 5 doelpunten en 14 assists.

Bezig met laden …