voetbalzone

Steven Gerrard zet per direct punt achter loopbaan

Robin Bruggeman24 nov 2016, 11:15
Laatst bijgewerkt: 24 nov 2016, 11:15
Advertentie

Steven Gerrard vertrok onlangs bij Los Angeles Galaxy en zoals nu blijkt is de Amerikaanse club de laatste werkgever van de middenvelder geweest. De Liverpool-icoon heeft donderdagmiddag namelijk aangekondigd om per direct een punt achter zijn loopbaan als voetballer te zetten om zich in de toekomst te richten op zijn carrière als trainer.

/

“Na de recente speculatie over mijn toekomst, kan ik bevestigen dat ik niet meer terugkeer in het profvoetbal”, laat hij weten in een statement. “Als tiener kwamen al mijn dromen uit toen ik het beroemde rode shirt van Liverpool aan mocht trekken en toen ik mijn debuut maakte tegen Blackburn Rovers in november 1998, had ik niet kunnen vermoeden wat er in de achttien jaar daarna zou volgen. Ik ben er trots op dat ik meer dan zevenhonderd wedstrijden heb gespeeld voor Liverpool, waarvan veel als aanvoerder, en dat ik een rol heb gespeeld in het winnen van grote prijzen op Anfield.”

“Ik kijk uit naar de toekomst en ik heb het gevoel dat ik het voetbal nog steeds veel te bieden heb, in wat voor capaciteit dan ook. Ik neem nu mijn tijd om te beslissen wat ik wil gaan doen en een nieuwe aankondiging wat betreft de volgende fase van mijn loopbaan zal snel komen”, sluit Gerrard zijn verklaring af.

/

Gerrard speelde in totaal 709 wedstrijden voor Liverpool en droeg er 12 jaar de aanvoerdersband. Hij won er onder andere de Champions League, een UEFA Cup, twee FA Cups en drie League Cups. De Engelsman speelde de laatste anderhalf jaar voor LA Galaxy en liet eerder deze maand weten daar te vertrekken. Sindsdien wordt hij in verband gebracht met een terugkeer naar Liverpool als trainer en sprak hij al met MK Dons over een positie als coach.

Bezig met laden …