Stevens boekt met Salzburg ruime overwinning in Oostenrijkse beker

Daniel Cabot Kerkdijk13 aug 2010, 21:40
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2010, 21:40

Red Bull Salzburg heeft vrijdagavond de tweede ronde van de ÖFB-Cup, de beker van Oostenrijk, bereikt. De ploeg van Huub Stevens had geen enkele moeite met SKN St. Pölten Amateure: 1-4. Komende week wacht de Mozartclub in de Champions League een lastigere opponent: Hapoel Tel Aviv uit Israël.

/

Nikola Pokrivac maakte in het eerste bedrijf twee doelpunten, één vanaf elf meter, en na de onderbreking waren Roman Wallner en Louis Ngwat-Mahop ook trefzeker. Doelman Alexander Walke mocht zich de aansluitingstreffer van de thuisploeg vlak na rust aanrekenen, maar tot meer waren de amateurs niet in staat.

David Mendes da Silva en Simon Cziommer kwamen niet in actie. Aanwinst Alan maakte na rust zijn officiële debuut. De Braziliaanse aanvaller was zeer actief, kreeg twee goede kansen, maar kwam niet tot scoren. "Het belangrijkste is dat we een ronde verder zijn", vertelde Stevens na afloop. "We hebben daarnaast goed gespeeld en diverse spelers hebben speelminuten kunnen maken."