voetbalzone

Stevens: ‘Concurrentie heeft niet stilgezeten’

15 jul 2009, 13:49
Laatst bijgewerkt: 15 jul 2009, 13:49
Advertentie
Huub Stevens bereidt zich voor op zijn eerste seizoen als trainer in de Oostenrijkse Bundesliga. De oud-coach van PSV weet dat het verwachtingspatroon hoog is, nadat Co Adriaanse Red Bull Salzburg vorig seizoen kampioen maakte. “We moeten ons opnieuw bewijzen”, zegt Stevens woensdag in Voetbal International.



Salzburg verraste vorig seizoen vriend en vijand door met prima spel en dito resultaten de titel binnen te slepen. Grote man daarbij was Marc Janko, die met 39 doelpunten een ongekend groot aandeel had in het kampioenschap. De Oostenrijker is vooralsnog in dienst bij Die Rote Bullen, waarmee de hoop onder de supporters op een tweede titel in twee jaar tijd levendig blijft.

Zijn nieuwe trainer, die de aanvaller heeft verteld dat hij ook dient mee te verdedigen, is ondertussen bezig patronen in de ploeg te slijpen. “Het belangrijkste is dat de automatismen terugkomen”, zegt Stevens woensdag in het tijdschrift. “Dat was lastig zat door de korte vakantie en de nieuwe mensen die moesten worden ingepast. Of Red Bull klaar is voor de start? We móéten er klaar voor zijn.”

Mocht Red Bull Salzburg de kwalificatieronden voor de groepsfase van de Champions League overleven, dan zou dat een flinke vergroting van de bekendheid van het merk betekenen. “Het is nog nooit gelukt”, erkent Stevens. Maar met de nieuwe regelgeving, waarin kampioenen een eigen plaatsingsroute hebben, is de kans wel groter. Bohemians speelt typisch Brits. Ze knokken voor elke bal en geven nooit op. Zij zitten volop in de competitie, dat is een nadeel voor ons.”

Salzburg sloot het seizoen op 31 mei af met een nederlaag. De landstitel was toen echter al binnen. Woensdag ontmoet het de Ierse opponent in kwalificatieronde twee van het miljoenenbal. De return is op 22 juli. Bohemians kroonde zich vorig seizoen tot kampioen van Ierland en staat ook nu weer bovenaan met een voorsprong van vijf punten op Shamrock Rovers.
Bezig met laden …