Stevens dankt Jantscher en heeft eerste competitiezege binnen

Bart Kruyt07 aug 2010, 20:20
Laatst bijgewerkt: 07 aug 2010, 20:20

Red Bull Salzburg moest er drie wedstrijden op wachten en eenvoudig ging het nog niet, maar de eerste overwinning van het Bundesliga-seizoen is een feit. De ploeg van Huub Stevens won zaterdagavond in eigen huis met 4-2 van Wiener Neustadt, dat tot zaterdagavond de eerste plek in de Oostenrijkse competitie innam. Jakob Jantscher was de gevierde man bij Salzburg: de flankspeler, die deze zomer overkwam van Sturm Graz, scoorde tweemaal en leverde een assist.

Salzburg kwam in de thuiswedstrijd steeds op voorsprong, maar gaf die nog twee keer uit handen. De landskampioen, met David Mendes Da Silva weer in de basis, opende na een halfuur spelen de score via Jantscher. De aanvallende middenvelder profiteerde van slecht uitverdedigen bij Wiener Neustadt en bedankte vriendelijk, maar zag de bezoekers zes minuten later alweer langszij komen. Na een counter mikte Guido Bergstaller raak.

De ploeg begon aan een nieuwe zoektocht naar de voorsprong. Het Salzburg van Stevens viel in eigen huis continue aan en zag dat nog voor rust beloond worden middels het tweede doelpunt via Gonzalo Zarate, die het zestienmetergebied in kwam dribbelen en fraai raak mikte. Ook nu wist Salzburg haar marge niet te verdedigen, want vijf minuten na de thee kwam Wiener Neustadt weer langszij. Johannes Aigner was trefzeker.

Salzburg liet zich echter niet van de wijs brengen en wist ook nu weer op voorsprong te komen. De gelijkmaker stond nog geen zes minuten op het scorebord toen Jantscher werd gevonden door Christoph Leitgeb en hij zijn tweede treffer van de avond kon maken. Ditmaal kwamen de bezoekers niet meer langszij en Joaquin Boghossian maakte een kwartier voor tijd aan alle onzekerheid een einde, door op aangeven van Jantscher de 4-2 te maken.