voetbalzone

'Stevens en Been strijden om trainerspositie bij kampioen van België'

Erik van Dam13 aug 2011, 11:23
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2011, 11:23
Advertentie

RC Genk zag Franky Vercauteren recent vertrekken naar Al-Jazira. De Belgische coach maakte de club vorig seizoen landskampioen, maar nam de wijk naar het Midden-Oosten. Nu zoekt de club naar een geschikte opvolger en in dat kader zouden zowel Huub Stevens als Mario Been in beeld zijn. Diverse Belgische media melden dat, naast de twee Nederlanders; ook Guido Brepoels, werkzaam bij Sint-Truiden, zou een kandidaat zijn.

/

Stevens en Been zijn beiden beschikbaar; laatstgenoemde werd in de voorbereiding bij Feyenoord weggestemd door de spelersgroep, terwijl Stevens in april op straat werd gezet bij Red Bull Salzburg. Hij gaf al vaak aan niet meer terug te willen naar Nederland; mogelijk is België, waar hij nog nimmer werkzaam was, wel een optie. Eerder deze week zei hij nog dat hij graag weer aan het werk zou gaan.

In Het Belang van Limburg zegt Johan Boskamp dat Stevens niet zo'n goede keus zou zijn voor Genk. “Huub heeft een andere visie. Huub is een succescoach. Jonge spelers stromen bij hem nauwelijks door, niet bij PSV, Schalke 04 of Red Bull Salzburg. Hij kiest voor gevestigde waarden”, adviseert Boskamp, die bij veel verschillende clubs in België werkzaam was.

Bezig met laden …