voetbalzone

Stevens gaat door het lint tijdens training: ‘Jullie zijn apen, luister dan!’

Erik van Dam14 mei 2015, 17:06
Laatst bijgewerkt: 14 mei 2015, 17:06
Advertentie
voetbalzone

Huub Stevens bereidt VfB Stuttgart deze dagen voor op de zeer belangrijke ontmoeting van zaterdag met Hamburger SV. Die Schwaben, in het seizoen 2006/07 nog kampioen van Duitsland, staan stijf onderaan in de competitie met nog twee speelronden voor de boeg. Als de ploeg zaterdag wint, doet het hele goede zaken en kan er een flinke sprong worden gemaakt. De spanning is echter om te snijden.

De Duitse media melden donderdag dat coach Stevens flink over de rooie ging tijdens de training, in de ochtend. Zijn selectie had zich in een cirkel rondom de Nederlander verzameld en luisterde naar wat hij mee te delen had. Nadat hij klaar was en wegliep, maakte hij volgens de SID meermaals een wegwerpgebaar naar de groep en riep hij ze toe: “Jullie zijn een stel apen, apen zijn jullie!”

“Luister dan, luister dan!”, voegde hij er nog aan toe. Het akkefietje vond aan het einde van de training plaats. Nadat hij zijn frustratie had geuit ging Stevens aan de rand van het trainingsveld zitten, waar hij twintig minuten toekeek hoe de spelers nog trainden op afwerken. Er waren vrijwel geen verslaggevers aanwezig tijdens de oefensessie en na afloop kreeg Stevens de vraag voorgelegd, of hij dacht dat de ernst van de situatie duidelijk was voor zijn spelers. “Als ik dat nu nog duidelijk zou moeten maken, zou ik wel in een hele foute film zitten”, reageerde hij.

Bezig met laden …