voetbalzone

Stevens gaat week na congé aan de slag in Duitsland

Daniel Cabot Kerkdijk09 mrt 2014, 08:45
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2014, 08:45
Advertentie
voetbalzone

Een week na zijn congé bij PAOK Saloniki heeft Huub Stevens alweer emplooi gevonden. Vfb Stuttgart maakt zondagmorgen melding van de komst van de Nederlander, die vanaf maandag het takenpakket van Thomas Schneider overneemt. Laatstgenoemde wordt verantwoordelijk gehouden voor de sportieve malaise van de afgelopen weken en dient te vertrekken.

Stuttgart is bezig aan een zorgelijke reeks in competitieverband. Sinds 1 november werden slechts twee van de veertien Bundesliga-duels in winst omgezet. Die Schwaben wonnen alleen van SC Freiburg (1-3, 10 november) en Hannover 96 (4-2, 7 december) en speelden zaterdag gelijk tegen laagvlieger Eintracht Braunschweig (2-2). De directie koos ervoor om Schneider met onmiddellijke ingang te ontslaan.

Huub Stevens kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik ben nu weer een paar dagen in Eindhoven geweest en ik brand van verlangen om weer te gaan werken. Ik zal er alles aan doen om Stuttgart in de Bundesliga te houden.” Stevens, zestig jaar, zal maandag voor het eerst voor de selectie van Stuttgart staan en komende zaterdag in het uitduel met Werder Bremen op de bank zitten. De Nederlander heeft tien wedstrijden om de club van rechtstreekse degradatie te behoeden. Stevens was in het verleden werkzaam voor onder meer Schalke 04, 1. FC Köln, Hertha BSC en Hamburger SV.

Bezig met laden …