voetbalzone

Stevens geeft de moed nog steeds niet op: ‘We zullen het redden’

Erik van Dam02 mei 2015, 18:41
Laatst bijgewerkt: 02 mei 2015, 18:41
Advertentie

Huub Stevens verloor zaterdag met VfB Stuttgart met 3-2 bij zijn oude liefde Schalke 04. Daardoor blijven die Schwaben onderaan staan in de Bundesliga en is degradatie nog steeds een serieus scenario. Toch wil de Nederlandse coach de moed nog niet opgeven. Hij zegt te geloven dat VfB Stuttgart, de ploeg die in het seizoen 2006/07 kampioen van Duitsland werd, zich in de laatste drie speelronden tóch nog veilig zal spelen.

voetbalzone

VfB Stuttgart staat onderaan met 27 punten, achter Hamburger SV dat er 28 heeft en nog een wedstrijd tegoed heeft. Nadat Klaas-Jan Huntelaar zaterdag voor 1-0 zorgde, herpakte Stuttgart zich en kwam het op een 1-2 voorsprong. Daarna ging het toch nog mis. “Dit is een heel bitter verlies voor ons. In de openingsfase maakten we fouten en kwam we achter. Daarna ging het beter, kwamen we voor en waren er kansen vaker te scoren”, treurt Stevens.

“Maar als je je kansen niet benut, wordt dat afgestraft”, weet de trainer. “Schalke 04 heeft daarnaast erg veel potentieel. Er kwamen sterke jongens in als wissel en zij hadden veel invloed op de wedstrijd. Het is nu moeilijk de jongens weer op te beuren. Maar we zullen het redden, ik geloof nog steeds in deze groep”, zegt Stevens strijdbaar. Zijn team speelt in de laatste weken van het seizoen nog tegen FSV Mainz 05, concurrent HSV en SC Paderborn.

Bezig met laden …