voetbalzone

Stevens haalt Slowaakse 'alleskunner' naar Salzburg

16 jun 2009, 15:40
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2009, 15:40
Advertentie
Huub Stevens werkt komend seizoen samen met Dusan Svento. De Slowaaks international, die op het middenveld speelt, heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract bij Red Bull Salzburg. De Oostenrijkse kampioen neemt hem over van Tsjechisch kampioen Slavia Praag.

Svento stond de afgelopen drie jaar onder contract in Praag en maakte direct furore. De middenvelder werd al in zijn eerste seizoen gekozen tot beste buitenlandse speler van de competitie en kwam dichtbij een transfer naar Engeland. Een knieblessure zorgde er echter voor dat de geïnteresseerde clubs afhaakten.

Nu vertrekt de 24-jarige Svento alsnog. “Hij is een 'alleskunner' voor de linkerkant”, vertelde Stevens op de website van zijn club over de kersverse aanwinst. “Hij werkt hard, rent snel en is technisch en tactisch zeer sterk. Hij heeft bovendien goede voorzetten, waardoor ik met zekerheid kan zeggen dat hij een versterking is.”

Kovac
Salzburg had nog meer goed nieuws te melden: Niko Kovac is aangesteld als trainer van de belofteploeg. De ervaren Kroaat besloot onlangs om zijn schoenen aan de wilgen te hangen maar blijft nu alsnog in de Mozartstad werkzaam. Kovac tekende voor twee jaar.
Bezig met laden …