voetbalzone

Stevens haalt uit naar Verbeek: 'Ik geef geen vrij om een alibi te hebben'

Bart Kruyt28 apr 2014, 10:10
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2014, 10:10
Advertentie

VfB Stuttgart is hard op weg naar handhaving in de Bundesliga. Die Schwaben hebben de laatste vier competitiewedstrijden niet meer verloren en hebben nu vijf punten meer dan Hamburger SV, dat onder de degradatiestreep staat. Bij HSV werd Bert van Marwijk eerder dit seizoen ontslagen, terwijl Gertjan Verbeek het veld moest ruimen bij 1. FC Nürnberg.

voetbalzone

In de strijd tegen degradatie doet Stevens het een stuk beter bij Stuttgart. "Ik ben in Duitsland gewend op een bepaalde manier te functioneren en dat heb ik bij VfB Stuttgart niet anders gedaan dan bij mijn andere clubs", zegt de coach in De Telegraaf. Hij weet dat Van Marwijk en Verbeek te maken kregen met kritiek, toen zij hun spelers enkele dagen vrij gaven.

Volgens Stevens was het vrij geven echter het probleem niet: "Ik heb mijn ploeg nu ook twee vrije dagen gegeven. Spelers hebben ook rust nodig", doceert de coach. "Maar voor mij geldt, dat ik geen vrije dagen aan de spelers geef om een alibi te hebben om naar Nederland te gaan. Die tijd geef ik mijzelf niet. Alle tijd die ik in deze tweeënhalve maand heb, besteed ik aan VfB Stuttgart en gebruik ik om ons zo goed mogelijk voor te bereiden."

Bezig met laden …