voetbalzone

Stevens: ‘Ik ben blij dat ik het plezier in het werk weer helemaal terug heb’

Peter Nusselder20 mei 2010, 12:12
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2010, 12:12
Advertentie

Huub Stevens werd vorig seizoen ontslagen bij PSV en overwoog toen serieus om te stoppen als trainer, maar achteraf is hij blij dat hij dit niet gedaan heeft. Met Red Bull Salzburg werd de Limburgse oefenmeester in zijn eerste jaar direct Oostenrijks kampioen. “Ik toon mijn emoties niet altijd, maar van binnen heb ik intens genoten”, kijkt Stevens in Voetbal International terug.

/

Na de titel in de Tweede Bundesliga met 1. FC Köln behaalde Stevens in Salzburg zijn eerste kampioenschap als trainer. “Dat is mooi, al vind ik het voor mezelf niet zo belangrijk. Ik ben blij voor deze club en voor de supporters, die ons fantastisch hebben gesteund. Voor de kampioenswedstrijd bij Sturm Graz waren ongeveer 2500 fans meegereisd”, geeft de coach aan hoe de aanhang meeleefde.

“En bij de huldiging waren tienduizend man aanwezig, voor een klein stadje als Salzburg is dat geweldig”, vindt Stevens, die de feestelijkheden tijdens het vieren van de titel rustig onderging. “Ik probeer mezelf te blijven. Moet ik dan ineens gekke dingen gaan roepen? Ik toon mijn emoties niet altijd, maar van binnen heb ik intens genoten”, gaf hij echter aan.

Terugkijkend op zijn mindere periode bij PSV wilde Stevens nu niet spreken van eerherstel. “Nee, zo beleef ik het niet. Bij PSV liep het niet zoals gehoopt, maar dat lag niet alleen aan mij. De situatie in Eindhoven is volgens mij ook niet zo veel veranderd. Ik hoop voor Fred Rutten dat hij alsnog succes behaalt, maar voor mij is PSV een gesloten boek. Ik ben blij dat ik het plezier in het werk weer helemaal terug heb”, besluit de 56-jarige trainer.

Bezig met laden …