voetbalzone

Stevens is gelukkig in Salzburg en sluit terugkeer naar Nederland uit

Bart Kruyt25 feb 2010, 08:09
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2010, 08:09
Advertentie
/

Huub Stevens is gelukkig in Oostenrijk. De coach is bezig aan zijn eerste seizoen bij Red Bull Salzburg, waar hij onlangs zijn contract met twee jaar verlengde. “We timmeren aan de weg”, zei Stevens, die een terugkeer naar Nederland uitsluit: “Ik beschouw Nederland als een afgesloten hoofdstuk.”

De voormalig trainer van PSV bereidt zich met zijn ploeg voor op de Europese wedstrijd tegen Standard Luik, waarin Salzburg een 3-2 achterstand moet zien weg te poetsen. “We staan voor een veelbelovende fase”, zei Stevens in Voetbal International. “In de titelstrijd en in Europees verband wil ik graag mijn bijdrage leveren. Het is bekend dat aan de top komen moeilijker is dan er komen. Wij moeten onszelf vooral bevestigen.”

In de groepsfase van de Europa League waren de cijfers overtuigend: achttien punten uit zes duels, in een zware poule met Villarreal, Lazio Roma en Levski Sofia. “Maar dat is ook alweer verleden tijd”, waarschuwt Stevens, die zijn ploeg woensdag al in de underdogrol probeerde te pushen. “Eigenlijk telt dat niet meer, want het gaat om het heden. We moeten nu snel weer in het ritme komen.”

Bezig met laden …