Stevens komt met de schrik vrij bij hekkensluiter

26 sep 2009, 19:51
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2009, 19:51
Huub Stevens heeft met Red Bull Salzburg de confrontatie met landgenoot Frenkie Schinkels en zijn Austria Kärnten succesvol afgesloten. Die Roten Bullen kenden een moeilijke eerste helft op bezoek bij de hekkensluiter, maar namen na de pauze afstand via Nikola Pokrivac en Somen Tchoyi. Martin Hiden scoorde nog wel tegen: 1-2.

Stevens en zijn mannen moeten in de rust een flinke zucht van verlichting geslaakt hebben. Kärnten was met een schot op de lat dichtbij de openingstreffer, terwijl doelman Eddie Gustaffson met een bijzonder fraaie safe eveneens een achterstand voorkwam. Behoudens een kopbal van Radiu Afolabi werden de bezoekers niet gevaarlijk.

Na de pauze veranderde dat. Op aangeven van Tchoyi knalde Pokrivac na een uur spelen de 0-1 binnen, waarna de assistent van even eerder zijn eigen succesmoment beleefde. Na een één-twee met goalgetter Marc Janko verscheen de Kameroener plots alleen voor Kärnten-goalie Andreas Schranz, die met een geplaatst schot werd geklopt.

Tien minuten voor tijd bracht Hiden weer wat leven in de brouwerij, al leek de thuisploeg kracht te ontberen om de comeback compleet te maken. Scheidsrechter Markus Hameter schoot echter te hulp door de bal po de stip te leggen, maar Kärnten-aanvaller Marc Sand bezweek onder de druk en miste de uitgelezen mogelijkheid op een remise.