Stevens kruipt met Salzburg door zege weer richting subtop

Bart Kruyt20 nov 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 20 nov 2010, 19:45

Red Bull Salzburg heeft zaterdagavond goede zaken gedaan in de Oostenrijkse Bundesliga. De club van Huub Stevens speelde geen overtuigende thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde SV Mattersburg, maar een door Roman Wallner benutte strafschop hield de punten in Salzburg: 1-0. Door deze overwinning, in een duel waarin twee rode kaarten vielen, kruipt de club heel voorzichtig weer richting subtop. Ex-international David Mendes da Silva ontbrak wegens een schorsing.

De enige goal viel voor rust. Na achttien minuten voetballen werd een vrije trap van voormalig AZ-middenvelder Simon Cziommer door Ilco Naumoski met de hand in het strafschopgebied tegengehouden en uit de daaropvolgende elfmetertrap werd hier via Wallner door Salzburg van geprofiteerd: 1-0. Hoewel de ploeg van Stevens de voorsprong in het eerste bedrijf betrekkelijk eenvoudig wist te behouden, leek Salzburg in de tweede helft meer moeite te moeten doen voor de overwinning.

Omdat middenvelder Jakob Jantscher te vroeg uit de muur liep bij een vrije trap van de bezoekers, kreeg hij zijn tweede gele kaart voorgehouden en kwam Salzburg na een uur voetballen met tien man te staan. Omdat Mattersburg vervolgens een aantal behoorlijke kansen om zeep hield en het negen minuten voor tijd eveneens met tien man kwam te staan (tweede gele kaart Naumoski), kwam de regerend landskampioen nooit meer echt in de problemen.