voetbalzone

Stevens laat Janko meer meeverdedigen

14 jul 2009, 10:53
Laatst bijgewerkt: 14 jul 2009, 10:53
Advertentie
Met 39 treffers in 34 competitiewedstrijden was Marc Janko dé man van het afgelopen seizoen in Oostenrijk. De spits kwam uitermate goed uit de verf in het aanvallende systeem van trainer Co Adriaanse, maar moet onder diens opvolger Huub Stevens meer aan meeverdedigen denken. “Voor mij is dit een hele omslag”, zegt Janko op de website van de UEFA.



Stevens nam onlangs het stokje over van Adriaanse, die ondanks het kampioenschap kon vertrekken uit Salzburg. Janko merkt nu al het verschil tussen beide trainers: “Ik moet meer meeverdedigen en meer werk verrichten voor het team. Dat zijn duidelijk andere taken dan die ik vorig jaar kreeg. Ik doe mijn best om nog zoveel mogelijk te scoren, maar de teamprestatie is sowieso belangrijker dan mijn treffers. Het maakt mij niet uit als ik dit jaar iets minder scoor.”

Het belangrijkste doel voor Salzburg, naast het winnen van de landstitel, is plaatsing voor de Champions League. De Oostenrijkse grootmacht plaatste zich nog nooit voor het miljoenenbal en Janko (26) wil daar dit jaar verandering in brengen. “Maar het zal niet gemakkelijk worden, ook al ziet het er op papier goed uit”, zei de spits. Salzburg speelt eerst tegen het Ierse Bohemian FC: een te nemen horde.

“We willen de groepsfase bereiken, dat is duidelijk”, zei Janko. “We hebben de beschikking over een brede selectie, dus ik denk dat we het goed zouden kunnen combineren met de competitie. Er is geen ruimte voor excuses: wij hebben zoveel kwaliteit in huis, dat we het gewoon weer goed moeten doen in eigen land. We hebben nog een hoop werk te doen, maar we staan er goed voor.”
Bezig met laden …