Stevens levert wederom punten in met Red Bull Salzburg

Matthijs van Laar14 nov 2010, 17:00
Laatst bijgewerkt: 14 nov 2010, 17:00

Eind oktober leek Red Bull Salzburg even op te leven, maar de regerend kampioen van Oostenrijk blijft kwakkelen. Na de nederlaag van vorig weekend bij Wiener Neustadt leverden Huub Stevens en zijn manschappen zondag twee punten in bij Sturm Graz. De achterstand op lijstaanvoerder SV Ried is daardoor nog altijd tien punten.

Na een zeer matige eerste helft zonder noemenswaardige gebeurtenissen trachtten beide teams er na de pauze een iets amusanter schouwstuk van te maken. Zo was Andreas Hölzl met een linke kopstoot namens de thuisploeg dicht bij de 1-0 en schoot diezelfde Hölzl enkele minuten later op de lat. Gordon Schildenfeld miste vervolgens op een haar na een messscherpe voorzet, waardoor de bezoekers uit Salzburg mochten blijven hopen op drie punten.

De vrijstaande Mario Haas kopte in de slotminuten tegen Red Bull-goalie Gerhard Tremmel op, waardoor de 0-0 stand gewaarborgd bleef. De puntendeling betekent dat naast Salzburg ook Sturm Graz voorlopig SV Ried voor zich moet blijven dulden. Het verschil tussen de nummer één en nummer twee Sturm Graz bedraagt vier punten.