Stevens lijdt eerste nederlaag met Salzburg

25 jul 2009, 21:30
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2009, 21:30
Huub Stevens heeft Red Bull Salzburg nog niet waar hij de ploeg wil hebben. De Oostenrijks kampioen had in de voorronde van de Champions League al bijzonder veel moeite met het nietige Bohemians uit Ierland en ging zaterdagavond in de competitie onderuit bij SV Ried. Een laat doelpunt voltrok het vonnis over Salzburg: 1-0.

Hamdi Salihi stond drie minuten voor het eindsignaal op de juiste plaats bij een indraaiende vrije trap van Stefan Lexa. De middenvelder bracht de bal met een fijne curve voor het doel en zag Salihi het kopduel winnen. De inzet was dusdanig geplaatst dat Eddie Gustafsson een antwoord schuldig moest blijven en Salzburg onderuit ging.

Hoewel de treffer van Salihi pas laat viel kon de overwinning van Ried niet onverdiend genoemd worden. De thuisploeg speelde brutaal tegen de landskampioen en slaagde er in om Marc Janko in toom te houden. De topschutter is duidelijk nog niet in vorm: ook vorige week tegen FK Austria kwam hij nauwelijks in het stuk voor. Tegen Ried haalde Stevens hem zeven minuten voor tijd naar de kant ten faveure van Robin Nelisse.

De Nederlander kon het tij niet keren. Ried, dat in de eerste helft al duidelijk de betere ploeg was geweest, had ook in het tweede bedrijf meer balbezit en zocht naar de overwinning. Deze kwam uiteindelijk door het late doelpunt van Salihi tot stand. Salzburg blijft hierdoor op drie punten staan en moet de overige topploegen even laten gaan.