Stevens met Red Bull kinderlijk eenvoudig langs matig Nicosia

Daniel Cabot Kerkdijk04 aug 2010, 22:21
Laatst bijgewerkt: 04 aug 2010, 22:21

Red Bull Salzburg heeft woensdagavond de vierde voorronde van de Champions League weten te bereiken. De club van trainer Huub Stevens moest tegen Omonia Nicosia in eigen huis minimaal één keer scoren, maar had daar totaal geen moeite mee. Uiteindelijk wist Red Bull vier keer doel te treffen en ging het ondanks een late tegentreffer kinderlijk eenvoudig door naar de laatste horde in de strijd om plaatsing voor het kampioenenbal: 4-1.

/

De heenwedstrijd tussen die Bullen en Nicosia op Cyprus eindigde in 1-1. Waar het daar nog zo moeizaam ging voor de mannen van Stevens, werd de terugwedstrijd al in de eerste helft in het slot gegooid. Binnen twintig minuten kwam de Oostenrijkers verdiend op voorsprong, toen middenvelder Dusan Svento met een fantastische kegel van afstand de 1-0 op het scorebord bracht.

Een minuut of acht voor de rust werd de marge alweer verdubbeld toen verdediger Franz Schiemer bij een verre inworp hoog boven de verdedigers van Nicosia uittorende en het speeltuig binnenkopte: 2-0. Nog voor de rust werd zelfs de derde Oostenrijkse treffer tot stand gebracht, toen vier minuten voor de rust wederom Schiemer het doel trof nadat hij kort wegdraaide en de 3-0 binnenwerkte.

Uiteindelijk bleef het hier niet bij en kreeg Nicosia-doelman Antonis Giorgallides zelfs nog de vierde tegentreffer om de oren. Na bijna een uur spelen bediende de mee opgekomen Gonzálo Zarate spits Joaquín Boghossian en laatstgenoemde kopte de 4-0 loepzuiver binnen. Hoewel het er helemaal niet meer toe deed maakte Nicosia in de laatste minuut nog wel een tegentreffer. Hernán Rengifo legde twee Salzburg-verdedigers in de luren en zorgde voor de 4-1, maar die was slechts voor de statistieken.