voetbalzone

Stevens' Salzburg maakt komst Cziommer officieel

22 jun 2009, 13:16
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2009, 13:16
Advertentie
Red Bull Salzburg heeft maandag de transfer van Simon Cziommer afgerond. De Duitse middenvelder komt over van AZ, waar hij overbodig was geworden. Eerder leek de oud-speler van onder meer FC Twente en Schalke 04 te gaan tekenen bij Heracles Almelo, maar het aanbod van de Oostenrijkse kampioen bleek aanlokkelijker.

De 28-jarige Cziommer is vooral op voorspraak van de nieuwe trainer Huub Stevens naar Salzburg gehaald. “Ik ken Simon nog van mijn tijd bij Roda JC”, zegt de oefenmeester op de website van Die Bullen. “Hij is een aanvallende middenvelder met een goed schot. Cziommer is een buitengewone specialist in het nemen van vrije trappen. En hij is een speler die zowel op het veld als buiten het veld een echte groepsspeler is.”

De verbintenis van Cziommer bij AZ liep nog door tot 2010, maar trainer Ronald Koeman gaf eerder al aan dat er voor hem weinig toekomst zou zijn bij de landskampioen. Na FC Twente, Schalke, Roda JC, AZ en FC Utrecht betekent Red Bull Salzburg de zesde werkgever in de loopbaan van de in Nordhorn geboren speler.
Bezig met laden …