Stevens’ Salzburg wint weer eens, assistent Lokhoff naar de tribune

Daniel Cabot Kerkdijk25 sep 2010, 20:50
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2010, 20:50

Red Bull Salzburg heeft in de Oostenrijkse Bundesliga eindelijk weer eens gewonnen; met veel moeite werd hoogvlieger SV Ried met de kleinst mogelijke marge verslagen: 1-0. Bij de thuisploeg werd Ton Lokhoff, assistent van Huub Stevens, naar de tribune verwezen. De bezoekers deden daar niet voor onder en zagen spelers Jan Marc Riegler en Florian Mader met een rode kaart vertrekken naar de kleedkamer, waardoor Ried het duel eindigde met negen man.

In een gelijkopgaande eerste helft wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. De equipe van Stevens, waar David Mendes da Silva het gehele duel meespeelde, was de hele wedstrijd gevaarlijker dan de bezoekers: het had meer balbezit, loste meer schoten op doel en kon in de 53ste minuut juichen toen Roman Wallner de bal na een mooie voorzet van Dusan Svento binnen wist te werken: 1-0.

Verder dan een aantal speldenprikken kwamen de bezoekers niet, voor Salzburg was onder meer Simon Cziommer nog dicht bij een treffer. Zijn vrije trap schampte echter de kruising, waardoor de 1-0 stand op het bord bleef staan. Dankzij de overwinning kruipt de ploeg van de geplaagde Stevens na een bedroevende seizoensstart weer voorzichtig richting de middenmoot.