Stevens spaart spelers niet: 'Dit was een ontluisterend optreden'

Peter Nusselder01 nov 2010, 08:16
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2010, 08:16

Red Bull Salzburg leek zondag lange tijd af te stevenen op een nieuwe overwinning, maar trainer Huub Stevens zag Rapid Wien in de slotfase de gelijkmaker scoren (1-1), waardoor zijn ploeg opnieuw twee punten liet liggen in de strijd om de titel in Oostenrijk.

/

De Nederlandse oefenmeester kon zich vinden in de puntendeling. “Deze wedstrijd verdiende geen winnaar”, vertelde Stevens op de officiële website van zijn werkgever. De wijze waarop Salzburg na rust speelde en de zege uit handen gaf kon de coach echter toitaal niet bekoren. “Wat we in de tweede helft lieten zien, had niets met voetbal te maken. Dat stoort me vooral.”

Red Bull heeft inmiddels negentien punten uit twaalf duels vergaard en bezet daarmee de vijfde plaats in de Oostenrijkse competitie. Als de ploeg van Stevens omhoog wil, zal er anders gevoetbald moeten worden, meent de Nederlander. “Op deze manier kun je niet winnen. Dit was een ontluisterend optreden”, vond de trainer. De achterstand op lijstaanvoerder Sturm Graz bedraagt zes punten.