voetbalzone

Stevens speculeert: ‘Misschien haalt Cocu hem er wel eenmalig uit’

Dominic Mostert01 nov 2016, 08:38
Laatst bijgewerkt: 01 nov 2016, 08:38
Advertentie

PSV-aanvaller Luuk de Jong verkeert in een vormdip en kwam er twee weken geleden nauwelijks aan te pas tegen Bayern München. Huub Stevens sluit niet uit dat Phillip Cocu ervoor kiest om de aanvoerder dinsdagavond te passeren bij het weerzien met de Duitsers. "Voor De Jong zal het gewoon heel moeilijk worden om bij Bayern in de zestienmeter te komen", weet Stevens.

/

De Jong staat al zes opeenvolgende wedstrijden droog. "Misschien haalt Phillip Cocu hem er wel eenmalig uit", speculeert de voormalig trainer van onder meer Schalke 04, Hamburger SV en VfB Stuttgart in het Algemeen Dagblad. "Ik denk dat PSV gewoon met vijf verdedigers zou moeten spelen. Waarom? Als je de wedstrijd wilt winnen, moet je je wapenen en ook je sterke kanten benutten. Aan de bal moet PSV proberen om met snelheid achter de Bayern-defensie te komen."

"Maar goed, dat zal niet meevallen", weet Stevens. Overigens repte analist Kenneth Pérez maandag ook over een eventuele wisselrol voor De Jong. "De Jong heeft zes opeenvolgende wedstrijden niet gescoord, dan sta je als spits ter discussie en is het logisch dat een trainer om zich heen gaat kijken", zei de Deen bij FOX Sports. "Ik zou het niet gek vinden als Phillip Cocu hem niet opstelt. Gewoon rust geven, zorgen dat hij helemaal fris wordt, want dat is hij niet."

Bezig met laden …