Stevens start met zege op Austria Wien

19 jul 2009, 19:05
Laatst bijgewerkt: 19 jul 2009, 19:05
Huub Stevens is het seizoen met zijn nieuwe club Red Bull Salzburg uitstekend van start gegaan. De regerend landskampioen leek lange tijd al op speeldag één punten in te moeten gaan leveren, maar vocht zich na rust terug van een 0-1 achterstand tegen Austria Wien. In de absolute slotminuut zorgde Somen Tchoyi voor de bevrijdende treffer: 2-1.

De eerste helft zal Stevens, bij de Oostenrijkers opvolger van Co Adriaanse, niet tot tevredenheid gestemd hebben. De vorig seizoen bij PSV opgestapte coach zag zijn ploeg na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aankijken dankzij een treffer van Zlatko Junuzovic. De middenvelder plaatste de bal na een half uur spelen van binnen de zestien in de rechterhoek langs de kansloze doelman Eddie Gustafsson.

Na rust herpakten Die Bullen zich. Sterspeler en topscorer van het afgelopen seizoen Marc Janko dacht feest te mogen vieren, maar de spits zag tien minuten na de verplichte break zijn rake schot echter afgekeurd worden vanwege buitenspel. Een kwartier later zorgde Alexander Zickler alsnog voor de 1-1. De Duitser kreeg na aan afgeslagen schot de bal voor zijn voeten, en kon eenvoudig afwerken.

Het duel leek vervolgens af te stevenen op een gelijkspel, maar in de slotseconde bracht de Kameroener Tchoyi de thuisfans alsnog in extase. Een hoekschop van Dusan Svento werd door een aantal spelers gemist, waarna de Afrikaan van dichtbij de 2-1 binnen kon lopen. Salzburg, dat speelde zonder Simon Cziommer, Robin Nelisse en Barry Opdam, kon vervolgens de drie punten probleemloos over de streep trekken.