Stevens verliest met Salzburg maar heeft alles nog in eigen hand

Daniel Cabot Kerkdijk09 mei 2010, 18:03
Laatst bijgewerkt: 09 mei 2010, 18:03

Red Bull Salzburg heeft zondag nagelaten het landskampioenschap voor eigen publiek op te eisen. De ploeg van trainer Huub Stevens, die vorige week al dure punten liet liggen tegen SV Kapfenberg, ging in extremis onderuit tegen nummer Austria Wien: 0-1. Door de nederlaag bedraagt de voorsprong van die Rote Bullen op Austria nog maar één punt. Salzburg gaat op de laatste speeldag op bezoek bij Sturm Graz, terwijl de hoofdstedelingen in eigen huis tegen SV Ried spelen.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de slotfase en kwam op naam van Zlatko Junuzovic. De vrije trap van de middenvelder was te machtig voor Heinz Arzberger. In blessuretijd kwam de ploeg van Stevens op gelijke hoogte, maar het doelpunt van Rabiu Afolabi werd wegens buitenspel afgekeurd. Dat zorgde na afloop van het duel voor commotie bij Stevens en consorten.

Salzburg was in de eerste helft de bovenliggende partij, al kreeg Austria Wien in de Mozartstad ook enkele mogelijkheden om de score te openen. Na de onderbreking plaatste Schumacher namens de bezoekers de bal tegen het aluminium. Somen Tchoyi mocht zich eerder aanrekenen dat hij Salzburg niet op voorsprong had gezet. Barry Opdam en Simon Cziommer stonden in de basis. De laatste werd in de slotfase gewisseld. Opdam kreeg geel en is op de laatste speeldag geschorst.